| Autor
|
Temat |
|
|
emkaa
Wytwórca różdżek

|
Tony Hawk's pro skater 2. (w tym wypadku wolę staroć.)
mario 3 ^.^
Need For Speed Underground
Kiedyś miałam manie na punkcie Diablo II.
;j _________________ I hear you, but I'm not afraid of me.
carve the meat before the table is laid
and they are hungry, they are hungry for you
with an appetite so insatiable
x
|
Sob Mar 24, 2007 9:06 am |
|
|
|
|
|
-Amy-

Prefekt Ravenclawu

|
Uwielbiam gry. Mogłabym zamknąć się w pokoju i nie wychodzić do ludzi, tylko grać, grać, grać i ślepnąć.
*Baldurs Gate 2 - jedynkę tylko dotknęłam kilka lat temu, jak nie wiedziałam, co to w ogóle jest cRPG. Dwójka świetna, bardzo mnie wciągnęła, ale kiedy przestało mi już tak dobrze iść to odstawiłam. Z dobrymi wrażeniami po tym gatunku zabrałam się za Neverwintera i nie potrafię zrozumieć, co w tej grze takiego wspaniałego o.O'
*Icewind Dale 2 - zawsze jakoś pomijam pierwsze części. Lepsze niż Baldur [:
*Syberia - lubię przygodówki, ale ta to już jest boska kwintesencja. Piękna grafika [jak na te kilka lat na karku], świetne krajobrazy, zagadki, dialogi, muzyka... Oooo. Każdemu polecam.
*The Sims - dla relaksu, bo wiem, że nie wyskoczy mi żaden potwór. Zawsze będę lubić tę grę, choćby dla sentymentu. No i fajnie piąć sie po wirtualnych szczeblach kariery, wychodzić za mąż, płodzić dzieci i topić kochanków w basenie.
*Hotel Giant - lubiłam się sprawdzić w roli... powiedzmy kierownika. Walka o jakikolwiek przychód z hotelu, podnoszenie standardów. W ogóle lubię gry z budowaniem i zarządzaniem [instytucja, miasto] - Faraon/Kleopatra, SimCity4, Airline Tycoon Evolution.
*Harry Potter - nie reflektuję na zręcznościówki, ale sympatia powstała ze względu na książkę, wiadomo. Jednak HP i CO jest... co najmniej niefajna.
O, i dobrze pograć z Counter Strike'a, ale jedynie przez sieć i z kolegami z klasy :]
Ostatnio zmieniony przez -Amy- dnia Nd Sty 06, 2008 12:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
|
Sr Lip 18, 2007 8:58 am |
|
|
Sue Marie Riddle
Asystent Weasleyów

|
Przygodówki ale z rozwiniętym polem do popisu (nie z jednym ciągiem gry) ... oraz strategiczne ... Ale lubię też grać w gry takie w których można np. budować metropolie, rozwijać kulturę i ingerować w "życie gry".
|
Sr Lip 18, 2007 10:25 am |
|
|
|
|
Seo
Stary drops
|
Ja ostatnio gram w Lineage 2(fajny MMORPG) i ogólnie takie gry lubię MMO. W Simsy tez grałem, a chętnie zagrałbym w SimCity: Społeczności.
Podzielam także zdanie -Amy- zarządzanie i budowanie - to jest cool 
|
Sob Sty 26, 2008 8:44 am |
|
|
Lezana
Kierowca Błędnego Rycerza

|
Moimi ulubionymi grami są:
# The Sims 2 - uwielbiam tworzyć własne postacie, urządzać nim dom, a potem nimi "rządzić".
# Heroes III - nie lubię nowszych wersji, jakoś nie umiem się w nich połapać ;P III najlepsze, szkoda tylko, że nie tworzone są nowe zamki
# Unreal Tournament - gram tylko w najstarszą wersję, z nowszymi - jak wyżej - nie daję sobie rady
|
Nd Lut 24, 2008 8:34 pm |
|
|
Tygrys

|
Ojj, minęły te czasy, gdy nałogowo grało się w gry
* X-aArgon. Bosh, co to była za gra! miała z pięć lat, czyli połowa lat '90. Cała rodzina przy tym zasuwała. Pamiętam, że celem było zniszczenie reaktora A tak grafika! Ach, żal serce ściska...
* Slay. Tak dla relaksu. Gdy człowiek sporo gra, naprawdę dochodzi do perfekcji
* The Sims. Wiadomo, urządzanie domku, robienie swoich postaci karierowiczami a potem brzydkie bawienie się tymi biednymi ludkami, gdy się robiło nudno. Mam nadzieję, że takie spaczenie występuje u mnie tylko w grach. _________________ I'll be there for you
This five words I swear you
When you breathe
I want to to be air for you
I live and I die for you
|
Nd Lut 24, 2008 9:40 pm |
|
|
Sheep
Stary drops

|
!! Lemmings for EVER! Najlepsza gierka od mega najmłodszego dzieciństwa. Wymaga myślenia (!) - na Mayhem i w dodatku Oh No! More Lemmings jedna plansza może być zagwozdką godną rozkładu wielomianów z parametrem i modułem
Tuż za nią siedzi Little Big Adventure 2 :Twinsen's Oddysey = LBA2 (genialna przygodówka, naste miejsca na toplistach, p o l e c a m)
A dalej Baldur's Gate 1 (dwójka straciła klimat i Imoen przestała być Złodziejką)
I Morrowind (wiecie, co to skarabeusz Dwemerów? To łamigłówka otwierająca... komnatę sterowania maszynami parowymi dwemerów!)
Ze strzelanek to oczywiście CS ze snajperką magnumem <myzia> i Quake II.
I to tyle, w nowych grach nic nie jest nowe, wszystko już było (prócz rzucania wszystkim i rykoszetów strzał w Oblivionie )
PS
No i jeszcze Heroes 2 (trójka jest biedniejsza o połowę zamków) i Settlers 2 (classic)[/img]
PPS
cytat: TIBIA UKOCHANA <376 emotek...>
Jasne, jeszcze z kontem premium... to tak jakby płacić za Pac Mana albo Sapera.
Z MMORPG gram (jak mam PCta, nie laptopa) w MapleStory, UltimęOnline i WoWa na priv servach. A chciałbym zobaczyć Morrowinda MMO - gotów byłbym płacić za takie cudo (ale bez przesady) _________________ Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead. --> PTerry
|
Pon Mar 03, 2008 7:20 pm |
|
|
Kajka56

|
cytat: Napisane przez Sheep: !! Lemmings for EVER! Najlepsza gierka od mega najmłodszego dzieciństwa.
O ja właśnie też jeszcze lubię. x33 _________________ ♥Gryfindor I Rok♥
♥Ellen S.
|
Czw Mar 06, 2008 4:41 pm |
|
|
Akira

|
Kiedyś lubiłam Diablo i Simsy...teraz mnie troszkę znudziły i wolę NFS Underground 2, Władcę pierścieni 3, Shrek 2 i of course Harry Potter (wszystkie, nie licząc czwórki)...Ogólnie to lubię zręcznościówki, platformówki i wyścigowe...strzelanki takie jak np.Warblade 1.2 też ujdzie, ale tylko kiedy gra się w dwie osoby i jest trochę rywalizacji
|
Pon Kwi 14, 2008 4:16 pm |
|
|
Wilcze
Stary drops
|
Ookami, zdecydowanie.
Na pewno ktoś tutaj o tej grze chociaż słyszałm. Moim skromnym zdaniem, to jedna z najlepszych gier na PS2, jakie powstały. Przed Ookami nie miałam do czynienia z tytułem o tak oryginalnej grafice.
To gra oparta na japońskiej mitologii, w której wcielamy się w boginię Amaterasu - tutaj w formie wilka, i podróżujemy by pomagać ludziom i uwolnić świat od demonów. Oprawa graficzna przywodzi na myśl malowidło - gra jestbardzo kolorowa, a elementy wydają się żyć. Różnicą są karykaturalne, wręcz śmieszne postacie ludzi, które tylko dodają temu wszystkiemu uroku. Bardzo fajne jest to, że możesz z każdym pogadać i prawie każdy ma jakiś problem, za którego rozwiązanie dostajesz odatkowe pukty szczęście, za które z kolei możesz zwiększyć liczbę punktów zycia czy atramentu.
Skoro już jestem przy atramencie, trzeba wspomnieć o chyba najbardziej oryginalnej części tej gry - mocy Pędzla Bogów. Otóż, z użyciem magicznego pędzla, a w wypadku Amaterasu ogona, możesz domalowywać w rzeczywistym świecie mosty, tworzyć bomby, sprawiać, że rosną i kwitną, drzewa, podpalać i zamrażać, wywołyać wiatr i wiele, wiele innych. Musisz tylko znaleźć wszystkich ukrytych bogów, które w grze są zwierzętami z chińskiego horoskopu.
Poza tym gra jest naprawdę przyjemna, miło się w nią gra, czy to chce się wyżyć zabijając demony, czy to poszukać mnóstwa ukrytych skarbów, czy to po prostu pogapić się na coś kolorowego i odprężyć ;D _________________ "Round the corner there may wait
A new road or a secret gate
And though I have passed them by
A day will come
I will take the hidden paths that run
West of the Moon and East of the Sun
I’m glad that you are here with me, here at the end of all things."
-Annie Lennox - Use well the days
|
Sob Sty 03, 2009 7:38 pm |
|
|
|
|
Vixenn
Członek Gwardii Dumbledore'a

|
Wiedźmin. I Diablo II. I Warcraft III i Heroes III. Z nudów nie pogardzę sudoku ani tangramem. I klockami "T". Stratrgówki, RPG i logiczne - o tak kocham. A nie znoszę strzelanek. A CS uwielbiany przez moich młodszych braci doprowadza mnie do szału. _________________ I'm walking through the mystic forest.
|
Sob Sty 03, 2009 9:35 pm |
|
|
Cass Dagmara
Wila

|
Cóż kiedyś lubiłam Simsy, ale po pierwsze już z tego trochę wyrosłam, po drugie jak już siadłam nie mogłam odejść od tego komputera, po trzecie rozwaliłam płytkę Sama nie wiem jak to zrobiłam, miałam orginalną wersję, zrobiła się rysa i poszła potem cała płytka kiedy póbowałam wejść w tą grę...
Lubię też Hitmana, tylko nie mam trochę cierpliwości do tego, bo chcę od razu pozabijać wszystkich i potem mnie łapią i zabijają... Heh, tak to już jest.
Pamiętam, że jak byłam młodsza lubiłam Faraona i Kapitana Pazura, czy jakoś tak. Nadal mam to gdzieś schowane w szufladzie. Wiem, że w faraonie nie przeszłam wszystkich rund, bo nie umiałam... _________________ Find out, what you're looking for before you jump and drown
|
Pt Sty 09, 2009 9:53 pm |
|
|
Khannah
Wytwórca różdżek

|
Heh ^^
- legendarne simsy - gra młodości i nie tylko. Lubię mieć kontrolę.
- Heroes III 0 moja miłość, nic nie pobije tego klimatu, wszystko, wszystko bym oddała za tę grę. Klasyk!
- Wiedźmin - świetnie zrobiona gra, na podstawie jednej z lepszych książek _________________ ...Już wiem,
na zawsze pamiętać będę,
by z Czartami tańczyć,
bo Święci są zimni, bieli...
|
Sr Lut 18, 2009 5:56 pm |
|
|
|
|
Khannah
Wytwórca różdżek

|
Ooo, ale fajne, akurat dla mnie. Na drugim roku taka gra mi się bardzo przyda, w końcu zaczną się przedmioty regionalne.
Także kocham geografię ^^
A znacie jakieś takie gry online. Na wp czasami gram w mahjong (jak to się pisze?) _________________ ...Już wiem,
na zawsze pamiętać będę,
by z Czartami tańczyć,
bo Święci są zimni, bieli...
|
Sr Lut 18, 2009 10:17 pm |
|
|
Migusiaczek

|
Moja ulubioną gra bez wapienia jest "Crash Bandicoot 3 Warped". Przygody Crasha ogólnie bardzo mi sie podobają, jednak do trójki mam wielki sentyment. Od niej zaczeła się moja przygoda z Playstation:D Ogromnie polecam tę grę oraz inne z serii Crasha. Wspaniała grafika, trudne levele, piękna muzyka w tle... wszystko to jest na bardzoo wysokim poziomie.
Polecam również gry z serii "Spyro". Są to gry o małym, filletowym smoku, które bardzo przypadły mi do gustu. _________________ What I've felt
What I've known
Never shined through in what I've shown
Never free
Never me
So I dub thee unforgiven
|
Sr Mar 11, 2009 9:21 pm |
|
|
|
|
lithiumpicnic
Tropiciel smoków

|
Kiedyś nawet lubiłam simsy, pograłam w nie z miesiąc i się znudziły. Ogólnie nie przepadam za grami komputerowymi, ale uwielbiam drugą i trzecią część Harry'ego Pottera. Mogą być jeszcze jakieś gry na kurnik.pl bo ciekawie się czasem robi, a i nudno nie jest.
Do takich gier... przygodowych i strategicznych nigdy nie miałam nerwów i zawsze się bałam. _________________ Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga
i pracuj tak, jakby wszystko zależało od Ciebie.
|
Wt Kwi 21, 2009 8:49 pm |
|
|
|
Forum Rules: